PROF. DR. HÜSEYİN ATAY
RESMİ WEB SİTESİ
"İnsan bilmeden bir iş yapamaz. Bilginin başı okumaktır. Bilgi iyidir, bilginin kötüsü olmaz. İnsan bilgiyi iyi veya kötü kullanabilir. Bundan dolayı insan iyilik için yetişmelidir."
İSLAM'DA İŞÇİ-İŞVEREN İLİŞKİLERİ Alıntı "Yüce Tanrı her insana akıl vermiştir. Akıl ile doğruyu bulabilir. Akıl ile bulduğu doğru Allah katında da doğrudur. İslam dinine inanan bir kimsenin elinde bir de Kur'an vardır. Kur'an aklı destekler ve ona yaptırım zihniyeti getirir."
Tanrı'nın Dini İslam ve Kitabı Kur'an adlı makalesinden alıntı.
"Bir bilim adamı felsefe, kelam ve mantık bilmezse, onun sözüne, düşüncesine güven olmaz. Bazen doğru, bazen yanlış yapar farkına varmaz. Bu konuda Kur'an'ın önerisi: Kur'an ayeti de olsa düşün, taşın, kimsenin sözünü elekten geçirmeden ardına düşme".

"Vatandaşın seçimle verdiği oydan Tanrı katında sorumlu olduğunu bilmesi, namaz kılmayı bilmesinden çok daha önemlidir. Çünkü toplumla ilgili hükümler herkese aittir, oysa namaz yalnız insanın kendisine aittir. İnsan, seçtiği kimsenin yanlışlarına, adaletsizliklerine ve suçlarına ortaktır. Çünkü oraya gelmesi için oy vermiş ve onun seçilmesine sebep olmuştur. Vatandaşın bu sorumluluğa göre hareket etmesi, İslam ahlakının temeline uyduğu anlamına gelir. Namaz kılmak bunu gerektirir, yoksa namazın tek başına bir anlamı ve sevabı yoktur. Bunu iyi anlatmak gerekir."
İSLAM'DA İŞÇİ-İŞVEREN İLİŞKİLERİ'den alıntı.